Furusundsleden

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

 

Anders Hellberg, Kerstin Benckert, Peter Bergström, Olle Landsell

 

Vår nya hamnguide om Furusundsleden – nationalleden från Stockholm till Söderarm – kom ut till Båtmässan Allt för Sjön 2019. Här presenteras 40 hamnar med flygbilder, sjökort och grafik samt detaljerade kartor om insegling och lämpliga ankarplatser.

 

Här finns såväl naturhamnar som gästhamnar och tillfälliga lunchhamnar. Av de 40 hamnarna, med två uppslag per hamn, är nästan hälften unika som nu för första gången publiceras i en hamnguide.


Detaljerad färggrafik visar vinddata och distanser samt barn- och badvänlighet. Personlig värdering visar plus och minus för varje hamn.

 

I en unik sammanställning kan man se när och var storfärjorna befinner sig och när svall och sug kan påverka hamnarna längs leden.

 

En extra bonus är skildringen av hur ryssarna härjade Furusundsleden för 300 år sedan – sommaren 1719. I text och dramatiska illustrationer av konstnären Olle Landsell skildras hur tsar Peters trupper brände de olika delarna av leden.

 

Guiden om Furusundsleden har samma moderna utformning som förlagets tidigare guider om Åland, Gotska Sandön och Öregrunds övärld, som fått mycket positiva recensioner.

 

Utkom i mars 2019

 

Köp här på Brixham Books´ hemsida eller på nätbokhandlarna Bokus och Adlibris samt på Hjertmans, Kartbutiken, Captains och Akademibokhandeln i City med flera.

 

ISBN 978-91-983041-4-5