Allt för Sjön 2024

Brixham Books på Allt för Sjön 2024


Det blev för vår del en bra båtmässa Allt för Sjön 2024 på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Däremot var publiksiffran en klar besvikelse och det är kanske tveksamt om det blir någon mer båtmässa i den nuvarande formen.


Vi stod tillsammans med Kartbutiken och var granne med Finlands skärgård, vilket drog extra mycket folk till vår monter.

Vi sålde som vanligt många ålandsböcker - vår guide till Ålands skärgård som är den enda detaljerade som finns på svenska.

I övrigt många exemplar av Stockholms skärgård och även Öregrunds övärld.

Även guiden över Gotska Sandön sålde inför årets säsong där resorna till ön börjar i maj.

I Kartbutikens del av montern såldes främst många båtsportkort som precis kommit från trycket. Även finländska båtsportkort över Åland, trots att dom nu är nästan tio år gamla.


Vårt framträdande på mässans stora scen den sista söndagen - då vi pratade om att segla till Åland och Tall Ships races i sommar - drog mycket folk med frågor om Åland.


Totalt kom i år drygt 40 000 besökare, vilket är en kraftig nedgång från förra året, då publiksiffran var 56 000.

Detta kan jämföras med tillströmningen kring milennieskiftet, då mässan var uppe i kring 125 000 besökare.

Några av de största utställarna, som Hjertmans och SeaSea, var inte med i år, och många besökare tyckte att "mässan har blivit ganska liten".

Mässans framtid är nog nu osäker - det finns ju en gräns där främst stora utställare tycker att det kostar för mycket i relation till vad man får ut.


Men vi hoppas på 2025. Vi återkommer med mer info.


Parallellt med Allt för Sjön pågick Antikmässan första helgen 7-10 mars, och den nya Husvagn/Husbil andra helgen 14-17 mars.

Särskilt Husvagn/Husbil drog ganska mycket folk till vår monter.


Mars 2024


/Kerstin och AndersSven Yrvind kom förbi vår monter i mars 2023