Öregrunds övärld

Öregrunds övärld -

Från Arholma till Örskär


Björn Geijer, Peter Bergström, Anders Hellberg, Kerstin Benckert


Vår hamnguide om norra Roslags-kusten har samma läckra och moderna utformning som våra tidigare guider om Gotska Sandön och Åland, som fått mycket positiva recensioner.


De drygt 40 hamnarna - naturhamnar och gästhamnar - presenteras med flygbilder, sjökort, färgbilder, detaljerade kartor, insegling och lämpliga ankarplatser.


Detaljerad färggrafik visar vinddata, mobiltäckning och distanser till större hamnar i området. Personlig värdering visar plus och minus för varje hamn.


Denna delvis okända och spännande kust ligger bara några timmars segling norr om Stockholms skärgård.

Här kan man ligga ensam i vackra naturhamnar med havet som granne.


En extra bonus är skildringar av ett antal stora konstnärer som arbetat och verkar i den här skärgården - från Bruno Liljefors och Nils Ferlin till Astrid Widenberg Liljefors.


Utkom i februari 2017


Finns att köpa på Hjertmans, Nautiska Magasinet, Kartbutiken, Captains och på nätbokhandeln Bokus.


Pris 320-450 kronor, beroende på återförsäljare.Ur recensionerna:

"Roslagskusten mellan Arholma och Hållnäshalvön i Norduppland har många oupptäckta naturhamnar och ankringsställen. Anders Hellberg med flera ger nu ut en guide med tydliga hamnbeskrivningar inklusive mobiltäckning, läfaktor och avstånd till nära större hamnar. Plus för inspirerande presentation av lokala konstnärer och djurliv!"

/Johan Boström i På Kryss 2/2017


"Guiden är ett mycket gott hjälpmedel för färder i denna del av skärgården och underlättar för navigatören när det är dags att exempelvis hitta en bra natthamn."

/Bengt Anderhagen i Båtliv 1/2017


"Det är ont om hamnguider norr om Arholma. Nu har det dock kommit en ny bok som täcker Öregrunds övärld med 42 hamnar och ankarplatser...

För den som seglar norr om Arholma, köp boken! Det vore väldigt dumt att inte ha den ombord."

/Bengt Utterström i Dagens Båtliv


"Här har författarna sammanställt fakta i form av flygbilder, sjökort, foton, detaljerade kartor och lämpliga ankringsplatser. Plus för överskådlig grafik gällande läfaktor och mobiltäckning.

/Praktiskt Båtägande mars 2017

"Ett oväntat inslag i boken är skärgårdskultur. Många skapande människor inspirerades av den karga Roslagsnaturen. Som Albert Engström, Evert Taube, Bruno Liljefors och Nils Ferlin. Tecknaren Albert Engström levde i Grisslehamn i nästan 40 år, djurmålaren Bruno Liljefors bosatte sig i Österbybruk och studerade fåglarnas rörelser i havsbandet.

Sex konstnärer porträtteras i särskilda avsnitt i den nya boken. Båtfolket får kulturtips mellan förtöjningsinstruktionerna."

/Arbetarbladet, Gävle

Brixham Books AB

Kaptensgatan 4 C

185 32 Vaxholm

info@brixham.se

www.brixham.se

www.brixhambooks.se

Kerstin Benckert, 073-986 56 58

Anders Hellberg, 070-553 00 74

Org nr: 55 67 01-3312